Hem Ljusdesign Ljusutrustning Om Företaget Referenser Kontakt      
 
 


Prisma Ljusteknik

Företagets målsättning är att ge små som stora kunder ljussättningar med hög konstnärlig kvalitet utöver det vanliga.

För att kunna säkerställa den konstnärliga kvalitén på våra ljussättningar kan vi även erbjuda kunderna att hyra vår egen ljusutrustning om så önskas. Om kunden vill så ombesörjer vi även inhyrning av nödvändig utrustning från någon av våra eller kundens samarbetspartners.

Prisma Ljusteknik kan erbjuda service och underhåll av arkitekturljussättningar, såväl våra egna som andras.
Utöver ljusdesign utför vi även försäljning, service och underhåll av ljusteknik och ljusanläggningar.

Som ljusdesignföretag är vi vana vid ett nära samarbete med kunden, producenter, regissörer, projektledare, tekniker samt andra ljusföretag på marknaden.

 

 

Företagshistorik

Sedan företaget grundades 1992 har Nina Isacsson drivit Prisma Ljusteknik med inriktning på ljusdesign och kundanpassade ljussättningar samt underhåll av ljusteknik. Under Nina Isacssons 28 verksamma år har hon ljussatt över 120 olika föreställningsprojekt stora som små. Oftast har hon haft fullt ansvar som projektledare för teknik, ljus och design även för nödvändig tillsättning och ledning av ljustekniker. Hon är van att ta fullt ansvar för kunders ljusbehov och alltid leverera efter överenskommelse och leva upp till kundens förväntningar.

 

Mer om Nina Isacsson

Prisma Ljustekniks historia börjar dock redan 1978, då Nina utvecklade ett brinnande intresse för ljus och ljusteknik. Första ljussättningen gjorde hon i grundskolan som 10åring och har sedan dess ljussatt ett flertal olika evenemang varje år sedan dess.

I början på 80-talet sökte sig Nina ut bland teatrarna för att lära sig ljus och ljussättning. På Berns Salonger fick hon vara med och lära sig mer om ljussättning av Anders Lindroth, dåvarande ljussättare på Berns Salonger. Hon fick också vara med SVTs ljusdesigner Börje Berglund under flera olika tv inspelningar. Börje och Anders gav Nina många fina råd och tips om ljussättningens konst redan då hon fortfarande gick i grundskolan.

1984 anställdes Nina Isacsson på Chinateatern i Stockholm som då drevs av Hasse Wallman och Bosse Parnevik. Nina Isacsson var en del av ljusavdelningen i 12 år under Michael Hallberts ledning, som gav Nina en grundlig och praktisk vidareutbildning i ljusdesign med tyngdpunkten på musikalljus samt teaterljus.

 

Lite av det som producerades under Nina Isacssons år på Chinateatern:

Pinocchio, 1985
Världens galenskap, 1985 - 1986
Är du inte riktigt fisk, 1986 - 1987
Cats, 1987 - 1988
West side story, 1989 - 1990
Annie get your gun, 1990 - 1991
Grease, 1991 - 1992
Fame, 1993 - 1994
Hair, 1995 -1996

Under flera produktioner under nittiotalet tjänstgjorde Nina Isacsson som vikarierande ljuschef och belysningsmästare på Chinateatern.
Hon avslutade sin anställning 1996 för att kunna möta den ökande efterfrågan på Prisma Ljustekniks tjänster
och Nina Isacssons ljusdesign.

 

Prisma Ljusteknik

Nina Isacsson har för Prisma Ljustekniks kunder ljusdesignat och ljussatt en mängd olika uppsättningar av de kända musikalerna genom åren, så som:

Fame
Grease
Hair
Jack the ripper
Josef and the Technicolor dream coat
Oliver Twist
Peter Pan
Ronja Rövardotter
Spelman på taket
The Wiz
Trollkarlen från Oz
West side story
med flera…

Samt en mängd övriga musikaler och teaterpjäser,
kör-, konsert- dansföreställningar,invigningar
och många andra typer av event.

 

Mer om Prisma Ljusteknik se vidare under referenser >>>

Prisma Ljusteknik kontak >>>

 

<<< Tillbaka till förstasidan
 
 
Copyright © 1992-2018